Fórum

Téma: Buszvezetés Londonban

kérdés

witos janos 2016.09.02
sziasztok azt szeretnem megkeredzni h metroline garázsai közül melyikbe érdemes menni ahol aránylag közelben vannak olcsó szállások de azért a közbiztonság nem a legroszabb engem ez a 3 érdekelne Cricklewood,Potters bar,Edgware.Melyik lehet a legjobb választás?

Gki

Faragó Roland 2014.01.26
Szia!
Először is köszi az oldalt. Nagyon hasznos.
Kérdéssel fordulnék hozzád:
A jogsin kívül mi kell még hogy kint buszsofőr lehessen az ember? Itthon ugye sofőrkártya, PÁV, fuvarozói. Kint is kérik ezeket vagy hasonló dolgot?

Indulás

Csaba 2013.09.22
Kedves Csige!
Köszönjük Neked ezt az oldalt, tényleg jó táppont a vadnyugatra készülöknek, hogy mire számíthat az ember kb.
Megtudnál nekem adni néhány társaság elérhetőségét (vidék is lehet) ,ahol az ember tudna jelentkezni kezdőként, jó eséllyel.
Köszönöm!

Re:Indulás

csige 2013.09.26
Én itt kezdtem:
(Google megmondja az elérhetőséget)
Travel Cornwall

Ezek jutnak még eszembe, ezek közelebb vannak Londonhoz:
Reagal Busways
Sullivan Buses

Úgy hallottam az Arriva nem kér itteni referenciát, szóval náluk is meglehet próbálni. (Arriva London)

Sok sikert.

(Van kiadó szobám ha érdekel 07 507 773 773)

SlaveCoach/Worst Bus

Soti 2013.06.16
Üdv,

Köszönet az oldalért és a megosztott információkért melyek igen hasznosak.
A kérdésem lenne feléd, hogy a Stagecoach-ról ill. First-ről milyen tapasztalataid vannak. Ugyan nem Londonban tervezek dolgozni, de gondolom a nagyobb cégek mindenütt azonos/hasonló alapokon működnek.
Most készülök letenni a D kategóriát itt Angliában, hamarosan megyek a theory test-re. A jogsit "magánúton" teszem le, mivel nem szeretném 1-2 évre leláncolni magam egyik céghez sem, illetve így manual-ra vizsgázom ami a későbbiekben még jól jöhet.
Köszi

Re:SlaveCoach/Worst Bus

Csige 2013.06.20
Szia,

Ezekről a cégekről csak mende-mondák alapján tudok bármit is mondani. Én úgy hallottam, hogy a First teljesen megszünteti a busz üzletágát és csak a vasútra akar koncentrálni. Ezt alátámasztja az is, hogy Londonban csak a Metroline vett meg vagy öt darab First buszgarázst.
Több mint két éve dolgoztam vidéken (Cornwall) egy kis cégnek és ott azt láttam, hogy a First-nél dolgozók aránylag jól érzik magukat, illetve ők azt mondták, hogy kicsit több mint 8 fontot keresnek óránként. Akkor én 7-8 között kaptam, mert vidéken teljesen más a történet fizetés szempontból.
Úgy tudom Londonban A Stagecoach és a First is "Flat" azaz mindig ugyanolyan órabért ad, tehát nincs hétvégi rate, cserébe viszont a hétköznap is magasabb mint pl nálunk. Igazán nincs legjobb, egyik ebbe jó a másik meg amabba.

A Stagecoach amúgy rengeteg helyen szerepel, pl a MegaBus-t is ők csinálják csak nem Stagecoach néven.

Szóval szerintem a vidék és London teljesen más, mások a követelmények stb. Pl a TFL (transport for London) rengeteg dolgot előír a cégek számára, még a vidéki önkormányzatok jóval engedékenyebbek. Azt gondolom, hogy nem tudok ebben érdemben segíteni, ami eszembe jutott azt ide leírtam, esetleg ha lesz még valami akkor még írok.

Sok Sikert.

Buszozni jó

Feri 2013.05.30
15éve járok ki én is a UK-ba emeletes busszal ami 15m hosszú sokszor vívtam a Londoni buszosokkal nem értették miért nem tudok ott kanyarodni ahol ők tudnak néha azt éreztem nagyon nem kollegálisak a turista buszokkal.De megértem őket mert nekem a bicajosok az agyamra mennek állandóan meg előzől egy csokorra valót aztán te meg állsz a pirosnál ők meg át tekernek és újra megy a harc a buszsávban.Nagyon meg kell küzdenetek a heti 440fontos fizetésért.Gratula és kitartás.

Re:Buszozni jó

Csige 2013.06.01
Köszi.

Igen London az egy háborús övezet, ebből kifolyólag minden forgalomban résztvevő csak magával törődik, de sajnos ez ilyen, ezt hozza ki az átlag emberből egy ekkora város. Neked is további sok sikert.

Érdeklődés

Dave Starsky 2013.05.18
Gratulálok és köszönöm a weboldaladat, hogy így próbálsz információkat, segítséget adni az itthon lévőknek.
Kérdésem a következő lenne, hogy a jelenlegi céged (Metroline) felvételkor elfogadja-e a Magyarországon végzett munka utáni referenciát? MO. egyik nagyvárosában vagyok buszsofőr, a helyi járaton.
Mert egy másik fórumon azt olvastam, hogy a munkáltatók csak angol referenciát, tapasztalatot értékelnek, így sokan kamionozni (árut szállítani) kezdenek el a szigetországban, és pár hónap esetleg 1 év után pályáznak nagyobb közlekedési cégekhez Londonba. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a kommunikáció képes nyelvtudás, szóban és írásban az egyik legfontosabb.
Köszönöm válaszodat.

Re:Érdeklődés

Csige 2013.05.22
A Metroline 1 év igazolt itt lakás után foglalkozik veled, ez kb azt jelenti, hogy egy éve angolosított jogsid legyen.
Azt halottam, hogy az Arriva akár azonnal foglalkozik veled, legalábbis valaki írta, hogy kijött elment teszt vezetésre, de mivel nem sikerült neki, most otthon van vagy valami ilyesmi rémlik.

A magyar referenciák nem számítanak semmit.

A Metroline ha megbuksz a teszt vezetésen elvisz ingyen gyakorolni Tanuló busszal és még 2x (tehát összesen 3x) próbálkozhatsz, az Arriva-nál ha megbuksz akkor elvileg ott a vége, de ezt is csak hallottam. Az Arriva-nál 5 évig vagy alacsonyabb bérbesorolásban a Metroline-nál csak egy, sokan jönnek át hozzánk az Arriva-tól.
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása